PRIJAVA REGISTRACIJA KOŠARICA
NASLOVNICA
KATALOG
BLOG
BRAND
KONTAKT
ARIANOV "ČOKOLINO" ZA DOBRO JUTRO :)
Objavljeno: ponedjeljak, 09. studeni, 2020.
Djeca obožavaju Čokolino. I mnogi odrasli - to je okus našeg djetinjstva, nije li? Onako po istini, ja sam češće mlatila po Čokolešniku, neodoljivom spoju finih lješnjaka i  svima drage čokolade. Još se unutar kutije uvijek našla  mala slagalica od kartona u obliku vjeverice  s popratnim detaljima: drveće, grmlje ....  Koja radost!
Vesela sjećanja - Čokolino vs Čokolešnik! Palo mi je na pamet da jednu verziju domaćeg Čokolina odnosno  Čokolešnika sa što autentičnijim okusom  poklonim svom djetetu.  Smišljeno - učinjeno! Iz nostalgije sam čak modificirala  onu prezentacijsku ideju Čokolešnika  -  malu vjevericu. S jesenjim štihom. A okus? Mmmmmm.....


           RECEPT:
  • 250 gr zobenih pahuljica (bez glutena), usitniti u blenderu
  • 50gr lješnjaka ( lješnjake namočiti i dehidrirati ili ih tostirati na cca 180 stupnjeva), pažljivo usitniti da ne počnu otpuštati masnoću i pretvarati se u maslac
  • 50gr kakaa
  • 2 žlice psillium ljuskica
  • 30-40gr kokosovog šećera usitniti u prah
  • čokoladu s visokim udjelom kakaa sitno naribati (opcionalno). Koristila sam domaće izrađenu tamnu čokoladu, no izostavite li taj sastojak "čokolino" neće biti ništa manje ukusan.

    Sve zajedno dobro promiješati i držati u dobro zatvorenoj posudi.

    Poslužiti uz toplu šalicu bademovog ili lješnjakovog  mlijeka (ili po želji). Obzirom da se radi o hranjivom i zasitnijem obroku od kupljenog Čokolina staviti manju količinu. Omjer mlijeka i pripremljene smjese prepuštam vama i djetetu :) Dobar tek...






STARIJI POSTOVI
subota, 25. svibanj, 2019.
petak, 18. svibanj, 2018.
subota, 16. prosinac, 2017.
ponedjeljak, 27. studeni, 2017.
PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
© 2020 HERMAN DESIGN